Sanne afliver 10 myter

Kvinder der går på cykelhold får store, mandlige lår
Falsk – man får ikke per definition store lår af at cykle. Lårmusklerne kan syne større, når de bliver mere markerede pga. en reduceret fedtprocent, men tro mig der skal meget cykeltræning til. Så ingen grund til at ikke at vælge cykling, fordi man frygter store lår.

Jeg forbrænder mest fedt, når jeg træner om morgenen på tom mave?
Falsk – hvis målet er vægttab, skal man forbrænde så meget energi som muligt under træningen. Træning medvirker til en negativ energibalance, der betyder, at man forbrænder flere kalorier, end man indtager. Jo højere intensitet – jo mere energi forbrænder man. Uden morgenmad har kroppen ikke fået tilført energi i 12-14 timer, og det nedsætter træningsintensiteten.

Man kan tabe 3 kilo på en uge, hvis bare kuren er hård nok
Sandt – men det er en sandhed med modifikationer og bestemt ikke vejen frem. Hurtige vægttab kan sagtens opnås, men de fleste ønsker et vægttab som holder i længere tid og ikke kun i en uge. Sigt efter at ændre vaner for livet og ikke kun i en kort periode. Sæt udfordrende, men realistiske mål for vægttabet, både på kort og lang sigt.

Kvinder (og mænd) der vil tabe sig, må endelig ikke styrketræne
Falsk – det er i modsætning en meget god idé at styrketræne, når man ønsker at tabe sig ellers risikerer man at miste for meget muskelmasse. I Chris på Vægten projektet tabte deltagerne mange kilo, men set over et år bevarede de faktisk deres muskelmasse fra start til slut, hvilket er meget vigtigt. Bevar muskelmassen og styrk dit stofskifte.

På en cykeltime kan man svede op til 5 liter væske
Falsk – det er meget individuelt hvor meget, man sveder, men det er vigtigt at huske, at det ikke er farligt at svede og at det er kroppens primære måde at komme af med varmen, så man ikke bliver overophedet. Drik vand før, under og efter træningen. Ca. ¾-1 l. vand under en træningstime alt afhængig af hvor meget man sveder.

300 mavebøjninger hver dag giver vaskebræt
Falsk – punktslankning virker ikke. Man kan ikke tabe sig på et bestemt område og en markeret krop skabes via en kombination af styrketræning og lav fedtprocent, så kombiner styrketræning for hele kroppen med kredsløbstræning – det er vejen frem.

Hvis man vil have større muskelmasse, skal man spise protein lige efter træningen
Sandt – det er en god idé at indtage protein umiddelbart efter træningen, da aminosyrerne (protein) er byggesten for musklerne, men det behøver ikke at være i form af en proteinbar eller proteinshake. Hvis du træner om eftermiddagen og alligevel skal hjem og spise aftensmad umiddelbart efter, så få dækket dit proteinbehov gennem maden eller drik et glas mælk til maden.

Man taber sig af at spise mad med masser af chili og peber.
Falsk – forskningen på dette område indikerer, at der er en marginal, om end tvivlsom, effekt på forbrændingen ved indtag af chili eller peber. Det er spild af tid og ressourcer. Man kan ikke spise løs af burger, pommes frites og pizza med chili og peber hver dag og så stadig tabe sig. Det hele handler om energi – en negativ energibalance giver vægttab. Brug chili og peber som krydderi i maden, fordi det smager godt. Intet andet. 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen